Soma'ya Rüzgar Enerji Santralı kuruluyor 137

Konuyla ilgili 20 Mart 2008’de bilgilendirme toplantısı yapılacak. Demirer Holding tarafından Soma’nın Tekeliışıklar, Çevircek, Kozluören, Bozarmut, Sultaniye ve Hamidiye köyleri ile Savaştepe’nin Hıdırbalı, Yazören, Kozdere Güvem, Bademli ve Söğütalanı köylerini kapsayan bir alanda rüzgar enerji santralı kuruluyor. Konuyla ilgili Demirer holding bir duyuru yayımladı. Belediye Başkanı Hasan Ergene’de rüzgar enerji santralı ile ilgili açıklama yaptı. Hasan Ergene; “Demirer Holding yetkilileri ilçemize gelerek gerekli çalışmaları yaptı. Yaklaşık 150 rüzgar kulesinden oluşan dev bir yatırım ilçemize gelecek. Bir rüzgar kulesi 1 milyon dolara mal oluyor. 1100 kilowatt elektrik üreten kulelerden 150 adet kurulacak. Bizde Belediye olarak firmaya yardımcı olduk. Gerekirse Hamız dağına da Belediyemiz adına Rüzgar santralı kurarak su depolarımızın elektiriğini buradan sağlayabiliriz. Demirer Holding bu konuda 20 Mart günü Belediye düğün salonunda bilgilendirme toplantısı yapacak. Rüzgar Enerji Santralı için İstanbul’da şirketi kuruldu. Adı Soma Rüzgar AŞ. Somamıza hayırlı olsun” dedi. Bu büyüklükte bir yatırımın Türkiye’de ilk defa Soma’ya yapıldığı ifade ediliyor.